Зниження зайвої ваги студентів за допомогою фізичних вправ - Долиніна, Мила Милківна (My University, 2021)
Одна з найбільш серйозних і глобальних проблем зі здоров’ям людей в цьому столітті – це надлишкова вага, яку порівнюють з «чумою двадцять першого століття». В Україні, в середньому 30 % осіб працездатного віку мають ожиріння і 25 % – надлишкову масу тіла. Надмірна вага і ожиріння можуть завдавати непоправної шкоди здоров’ю, тому ВООЗ розглядає ожиріння як глобальну епідемію, що охоплює мільйони людей. Особливо тривожна тенденція спостерігається серед молоді, що створює велику загрозу здоров’ю майбутніх поколінь. One of the most serious and global human health problems of this century is being overweight, which has been compared to the "plague of the twenty-first century." In Ukraine, an average of 30% of people of working age are obese and 25% are overweight. Overweight and obesity can cause irreparable damage to health, so the WHO considers obesity to be a global epidemic affecting millions of people. There is a particularly worrying trend among young people, which poses a great threat to the health of future generations.
Keywords: маса тіла; фізичні вправи; overweight; exercise; кафедра фізичного виховання