Класифікація витрат в інтегрованій управлінський системі виробничого підприємства - Осадча, Ганна Григорівна (My University, 2014)
Досліджені методичні підходи щодо класифікації витрат з метою обґрунтування прийняття управлінських рішень. Запропоновано склад статей витрат для розрахунку собівартості за етапами формування витрат і з метою розрахунку показників беззбитковості виробництва. В статті наголошується на необхідність створення інтегрованих управлінських систем для акумуляції даних про витрати. Investigated methodological approaches to the classification of costs in order to justify management decisions. A composition of expenditure items for cost calculation for the stages of formation expenses and to calculate the break-even production figures. The article emphasizes the need to establish integrated management systems to accumulate cost data
Keywords: класифікація витрат; статті витрат; калькуляція виробничої собівартості; калькуляція собівартості для встановлення цін; калькуляція собівартості для розрахунку показників беззбитковості; classification of costs; paper costs; calculation of production costs; costing for pricing; costing to calculate the break-even performance; кафедра обліку і аудиту