Ємнісний тензодатчик (Патент на винахід № 105267) - Тарасенко, Ірина Василівна; Тарасенко, Сергій Дмитрович (My University, 2013)
Розроблено конструкцію плаского ємнісного тензодатчика, який містить два вимірювальні гребінкоподібні електроди посеред третього заземленого електроду, який вперше позбавлений більшості вад існуючих тензодатчиків. The design of the flat capacitive strain gauge transducer, which contains two measuring comb electrodes between of the third ground electrode, was produced, which for the first time have not disadvantages of existing strain gauges.
Keywords: триконтактний; точність; мікропереміщення; three-terminal; precision; microdisplacement; кафедра електропостачання і енергоменеджменту