Моделювання оптимальних умов для зберігання шампіньйонів - Мазуренко, Олександр Григорович; Ротай, Марія Олегівна; Роман, Тетяна Олександрівна; Іванченко, Михайло Георгійович (My University, 2014)
В даний час печериці вирощують більш ніж в 60 країнах світу. На їх частку припадає майже 80% обсягу всіх вирощуваних в штучних умовах грибів. Цей вид грибів містить багато білка, який швидко засвоюється організмом. Також в них присутні 18 амінокислот, багато з яких незамінні для людини: біотин, лінолева, пантеноловая і фолієва кислоти, вітаміни В, С, D і Н, калій, натрій, фосфор та інші поживні речовини. Currently, the mushrooms are grown in more than 60 countries. They accounted account for almost 80% of all cultivated fungi in vitro. This type of Mushrooms contain a lot of protein, which is rapidly absorbed by the body. Also, they there are 18 amino acids, many of which are essential for humans, biotin, linoleic, pantenolovaya and folic acid, vitamins B, C, D and H, potassium, sodium, phosphorus and other nutrients.
Keywords: морозильна камера; амінокислоти; печериці; freezer; amino acids; mushrooms; кафедра електропостачання і енергоменеджменту; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції