Продукція фактору некрозу пухлин при експериментальній герпетичній інфекції на фоні застосування комплексного індуктора інтерферону – МК - Олевінська, Зоя Мечиславівна; Співак, Микола Якович; Карпов, Олександр Вікторович; Лазаренко, Людмила Миколаївна (My University, 2005)
На фоні гострої герпетичної інфекції вивчена динаміка продукції ФНП-α клітинами крові і спленоцитами мишей, оброблених препаратом МК, що є комплексом дріжджової РНК з тилороном, а також препаратами групи порівняння poli(I)-poly(C) і віролексом. Продукція ФНП-α, яка збільшувалася при розвитку гострої герпетичної інфекції, знижувалася на тлі введення досліджуваних препаратів. Це супроводжувалося зниженням показників смертності експериментальних тварин, найбільш вираженому при застосуванні препарату МК. Dynamics of TNF-α production on a background of an acute herpes infection by immunocompetentive cells of the blood and spleen of mice processed by a preparation МC (a complex of yeast RNA with tilorone), poli(I)-poly(C) and virolex is investigated. Production of the TNF-α which was enlarget at development acute herpes infection, was reduced on a background of introduction of the investigated preparations. It was accompanied by drop of parameters of a mortality of experimental animals most expressed at application of preparation МC
Keywords: герпес; МК; ФНП; ФНО; herpes; МС; TNF; кафедра біотехнології і мікробіології