Шаруда, Світлана СергіївнаКишенько, Василь ДмитровичШвед, Сергій Миколайович2012-12-182012-12-182012Шаруда, С. С. Комп'ютерно-інтегроване керування хлібопекарським виробництвом / С. С. Шаруда, В. Д. Кишенько, С. М. Швед // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. - 2012.- № 5 (90). – С. 46-48.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4536Хлібопекарська промисловість, як одна із провідних галузей харчових виробництв, пов'язана із задоволенням попиту населення на хлібобулочні вироби, вирішує комплекс задач у застосуванні передових технологій та сучасного обладнання. Основна увага приділяється поліпшенню якості продукції, раціональному використанню ресурсів і сировини,підвищенню продуктивності технологічних ліній. Розв'язання таких задач неможливе без автоматизації виробництва на основі сучасних інформаційних технологій, передових досягнень в теорії та практиці автоматичного керування. Baking industry as one of the leading sectors of the food industry associated with pleasure demand for bakery products, solve complex problems in the application of advanced technology and modern equipment. The focus is on improving product quality, rational use of resources and raw materials, increase the productivity of production lines. Solving such problems is impossible without automation based on modern information technology, advanced achievements in the theory and practice of automatic control.uk-UKінтелектуальний механізмintelligent mechanismхлібвиробництвосистема керуваннясценарний підхідbreadproductionmanagement systemscenario approachкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаКомп'ютерно-інтегроване керування хлібопекарським виробництвомArticle