Використання новітніх полімерних матеріалів для виготовлення ультра- та нанофільтраційних мембран - Пащенко, Богдан Сергійович (My University, 2017)
У матеріалі показано, що промислові і лабораторні зразки полімерних матеріалів для виготовлення мембран свідчать про те, що потенційні можливості використання даної технології обмежені вузьким колом асортименту представленої на ринку мембранної продукції. Для вирішення цих завдань необхідне створення та виготовлення у даній сфері харчових технологій нових термічно і хімічно стійких матеріалів.

The article shows that industrial and laboratory samples of polymeric materials for the manufacture of membranes indicate that the potential use of this technology is limited to a narrow range of membrane products on the market. To solve these problems, it is necessary to create and manufacture new thermally and chemically resistant materials in this area of food technology.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів; department of foodstuff expertise; новітні матеріали; ультра- та нанофільтраційні мембрани; харчові технології; newest materials; ultra- and nanofiltration membranes; food technology