Мовленнєвий етикет як складова соціокультурного аспекту - Березовська, Ольга Владиславівна; Власенко, Людмила Василівна (My University, 2008)
У статті розглядається використання англійських фільмів на уроках, як один з можливих шляхів для розвитку усного етикету. Також розглядається важливість використання фільмів для кращого ознайомлення студентів із культурою англомовних країн. Considered in this article are the using authentic English films at English lessons as one of the possible way for the development of verbal etiquette. Also we consider the importance of authentic films to make the acquaintance with the culture of the English-speaking countries.
Keywords: мовленнєвий етикет; мовленнєва діяльність; комунікативна компетентність; speech etiquette; communicative activity; communicative competence; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації