Спосіб очищення цукрових розчинів (Патент на винахід №50084) - Пономаренко, Віталій Васильович; Мирончук, Валерій Григорович (My University, 2010)
Спосіб очищення цукрових розчинів передбачає дефекацію цукрового розчину вапняковим молоком і сатурацію шляхом пропускання сатураційного газу через дефекований цукровий розчин. Сатураційний газ перед подачею на сатурацію піддають іонізації при "позитивній" короні і значенні критичної напруги 20-40 кВ, радіусі коронуючого електрода 0,001-0,002 м і радіусі осаджуючого електрода 0,1-0,15 м. A method for defecation of sugar solutions provides for defecation of sugar solution by lime milk and saturation by means of transmission of saturation gas through the defecated sugar solution. The saturation gas before supplying for saturation is subjected to ionization at “positive” corona discharge and value of cutoff voltage of 20-40 kv, at the radius of corona producing device of 0.001-0.002 m and radius of precipitating electrode of 0.1-0.15 m.
Keywords: газ; gas; сатурація; saturation; електрод; electrode; дефекація; defecation; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування