Використання анаеробного активного мулу як стимулятора росту рослин - Бублієнко, Наталія Олександрівна; Семенова, Олена Іванівна; Сулейко, Тетяна Леонідівна (My University, 2008)
Доведено можливість використання надлишкового анаеробного активного мулу, який утворюється у процесі очищення концентрованих стоків цукрокомбінату для стимуляції росту зерна. Запропонований спосіб використання активного мулу дозволяє підвищити швидкість проростання зерна та підвищити врожайність сільськогосподарських культур. Proved the possibility of using excess anaerobic sludge generatedin the process of purification of concentrated sugar factory effluent to stimulate the growth of grain. The proposed method of usingactivated sludge can increase the rate of germination of seeds and increase crop yields.
Keywords: стічні води; метантенк; біогаз; активний мул; насіння; sewage; digester; biogas; activated sludge; seeds; кафедра екології та екоменеджменту