Використання методу таксономії для визначення рівня фінансового розвитку підприємства - Бойко, Ірина Анатоліївна (My University, 2014)
У статті розглянуто можливість використання методу таксономії для ви-значення рівня фінансового розвитку підприємства. Сформовано ряд показників для визначення рівня ділової активності, ліквідності і плато-спроможності, фінансової стійкості та рентабельності. Розрахунок цих показників дав змогу кількісно виразити рівень фінансового розвитку та ви-значити слабкі сторони досліджуваних підприємств. The article considers the possibility of using taxonomy to determine the level of financial development of a company. A number of indicators was formed in order to determine the level of business activity, liquidity and solvency, financial stability and profitability. The calculation of these parame-ters allowed quantitatively expressing the level of financial development and identifying the weaknesses of researched companies.
Keywords: таксономічний показник; рівень фінансового розвитку; ділова активність; ліквідність; фінансова стійкість; рентабельність; taxonomic indicator; the level of financial development; business activity; liquidity; financial stability; profitability; кафедра економіки праці та менеджменту