Самовизначення через рідну мову - Яременко, Світлана Андріївна; Пономаренко, Ангеліна Юріївна (My University, 2005)
У статті з’ясовано комплекс питань, пов’язаних із практичним удержавленням української мови, окреслено широту й глибину проникнення її в освітні, інформаційні, адміністративні та інші державні й комерційні структури.

The complex of questions is found out in the article, svyazanykh with practical ogosudarstvlivaniem of Ukrainian, outlined breadth and depth of penetration of language in educational, informative, administrative and other state and commercial structures.
Keywords: рідна мова; державна мова України; національна мова; мовна ситуація; mother tongue; official language of Ukraine; national language; linguistic situation; кафедра гуманітарних дисциплін