Метафора як засіб увиразнення художньої дійсності в романах Люко Дашвар «Ініціація» та «#Галябезнолови» - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2021)
Наукову працю присвячено дослідженню лексико-семантичних параметрів метафори як різновиду вторинної номінації в художніх творах «Ініціація» та «#ГАЛЯБЕЗГОЛОВИ» Люко Дашвар. Доведено, що метафоричні найменування, використовувані авторкою, виконують не лише номінативну функцію. Через наявну семантичну двоплановість вони збуджують мисленнєву діяльність читача. Зауважено, що особливе місце в художніх текстах романів посідає дієслівна метафора.
Keywords: вторинна номінація; метафора; кафедра гуманітарних дисциплін; secondary nomination; metaphor; Люко Дашвар