Особливості застосування систем накопичення електричної енергії - Зінькевич, Петро Олексійович; Куєвда, Юлія Валеріївна; Балюта, Сергій Миколайович; Жуков, Максим Юрійович (My University, 2024)
Зміни характеру ринку електричної енергії і широке впровадження відновлювальних джерел енергії (фотоелектростанцій, вітроелектростанцій і т.і.) призводить, до стохастичної генерації електричної енергії, що потребує використання засобів стабілізації електроенергетичної системи до яких відносяться технології накопичення електричної енергії. В залежності від призначення технології накопичення енергії поділяються на короткочасні (кілька секунд або хвилин), середньострокові (хвилини або години) і довгострокові (від кількох годин до кількох днів)

Changes in the nature of the electric energy market and the widespread introduction of renewable energy sources (photoelectric power plants, wind power plants, etc.) lead to stochastic generation of electrical energy, which requires the use of means of stabilizing the electrical energy system, which include technologies for storing electrical energy. Depending on the purpose, energy storage technologies are divided into short-term (several seconds or minutes), medium-term (minutes or hours) and long-term (from several hours to several days)
Keywords: системи накопичення; технології накопичення енергії; сфери використання систем накопичення; особливості використання систем накопичення; accumulation systems; energy storage technologies; areas of use of storage systems; peculiarities of using storage systems; кафедра електропостачання і енергоменеджменту