Півторацька, Ангеліна АнатоліївнаОсьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаБандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна2023-12-052023-12-052023Півторацька, А. А. Сучасні тенденції виробництва кисломолочних молочноовочевих паст / А. А. Півторацька, Т. Г. Осьмак, У. Г. Бандура // Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока : програма та тези матеріалів IV Міжнародної науково-практичної конференції, 21 вересня 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 107-108https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41711На кафедрі технології молока і молочних продуктів НУХТ розроблені рецептури нових видів кисломолочних молочно-овочевих паст. Для кисломолочної основи використовували нежирний сир кисломолочний і йогурт. В якості наповнювачів запропоновано використовувати поліфункціональну рослинну овочеву сировину (буряк і чорнослив), яка виконує барвну функцію - за рахунок наявності у ній натуральних пігментів та структуруючу -, за рахунок наявності в ній харчових волокон (клітковина, пектинові речовини).молочно-овочеві пастикисломолочні продуктиконбіновані продуктикафедра технології молока і молочних продуктівcombined productsmilk and vegetable pastesfermented milk productsСучасні тенденції виробництва кисломолочних молочноовочевих пастThesis