Процес купажування у виробництві коньяків - Сидоренко, Валентин Олегович; Величко, Володимир Омелянович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Бабич, Ірина Михайлівна (My University, 2022)
Обгрунтовано інноваційну технологію періодичного купажування коньяків, а саме установку для змішування інгрідієнтів у потоці, з використанням таких компонентів як спиртовані води, цукровий сироп, духм’яні води, коньячні спирти, цукровий колер.

The innovative technology of periodic blending of cognacs, namely the installation for mixing ingredients in the stream, using such components as distilled water, sugar syrup, perfumed water, cognac spirits, sugar color, is substantiated.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки; купажування коньяків; післякупажний відпочинок; смак коньяку; blending of cognacs; post-blending rest; taste of cognac