Міжфазне тертя низхідних пароводяних та паросиропних потоків - Андрієнко, Максим; Петренко, Валентин Петрович; Рябчук, Олександр Миколайович (My University, 2014)
Виконано узагальнення результатів досліджень міжфазного гідравлічного тертя в кільцевих низхідних потоках води та цукрових розчинів при незначному надлишковому тиску та розрідженні і наведено відповідне емпіричне рівняння, яке дійсне як для адіабатних, так і діабатних потоків в трубах діаметрами від 13 до 50 мм. Done generalization of research results hydraulic interfacial friction in annular downward flow of water and sugar solution with a slight excess pressure and dilution and are given appropriate empirical equation that is valid for both adiabatic and diabatnyh flows in pipes with diameters of 13 to 50 mm.
Keywords: міжфазне тертя; паросиропні потоки; пароводяні потоки; interfacial friction; parosyropni flows; steam flows; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки