Використання кейс-методів у навчальному процесі - Іванов, Сергій Віталійович; Мостенська, Тетяна Леонідівна; Федулова, Ірина Валентинівна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна (My University, 2012)
Базовою потребою сучасного управління і головним фактором його ефективності є професіоналізм, який визначається підготовкою фахівців, які здатні передбачати, своєчасно виявляти та успішно вирішувати нагальні проблеми розвитку. Цьому можна навчитись в аудиторії за допомогою сучасних методів навчання, що дозволяють проводити діагностику, розробляти заходи щодо усунення перешкод розвитку і стратегічний план дій на майбутнє з метою підвищення ефективності. Все це обумовлює пошук і застосування нових методів викладання, одним з яких є використання кейс-методів. The basic requirementof management and the main factor of its effectiveness is professionalism which, in turn, is defined by the training of specialists, capable to foresee, in due time to reveal and to resolve urgent problems of development successfully. It can be learned in the classroom by means of use of modern methods of training which allow carrying out diagnostics, to develop measures for elimination of problems of development and the strategic plan of action for the future with the purpose of increasing efficiency. All this justifies searching and application of new teaching methods, one of which is the case method.
Keywords: кейс-метод; бізнес-навчання; ситуаційне навчання; case-method; business training; кафедра економіки праці та менеджменту; кафедра експертизи харчових продуктів