Регулювання ефективної в´язкості сироваткових напоїв з харчовими волокнами - Красуля, Олена Олександрівна; Красуля, Марія Олександрівна (My University, 2012)
Досліджено вплив різних видів харчових добавок на зміну ефективної в’язкості сироваткових напоїв при будь-яких температурах та виявлено, що найкраще зв’язують і утримують вологу апельсинові харчові волокна завдяки своїм гідрофільним властивостям та відкритій і розширеній структурі ланки. Хоча при виробництві сироваткових напоїв підвищеної в’язкості інші досліджувані нами рослинні інгредієнти теж забезпечують необхідні реологічні показники і запобігають утворенню осаду. The influence of different types of food additives to change the effective viscosity of whey drink at all temperatures and found that the best bind and retain moisture orange fiber due to its hydrophilic properties and open and enlarged the structure level. Although the production of beverages increased serum viscosity others we have studied herbal ingredients also provide the required rheological parameters and prevent the formation of sludge
Keywords: сироваткові напої; whey drinks; харчові волокна апельсина; dietary fiber orange; кафедра технології молока і молочних продуктів