Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаПасічний, Василь МиколайовичЮщенко (Гончар), Наталія МихайлівнаЯценко, Ольга ВолодимирівнаБандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаФролова, Наталія ЕпінетівнаМиколів, Іван Михайлович2020-02-192020-02-192020Патент 139564 UA, МПК А23C 15/16 (2006.01) Спосіб виробництва масляної пасти / Кочубей-Литвиненко О. В., Пасічний В. М., Ющенко Н. М., Яценко О. В., Кузьмик У. Г., Фролова Н. Е., Миколів І. М. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 2019 06877 ; завл. 19.06.2019 ; опубл. 10.01.2020, Бюл. № 1, 2020 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30816Спосіб виробництва масляної пасти, який включає отримання високожирних вершків, їх нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію, який відрізняється тим, що проводять отеплення отриманого вершкового масла шляхом термостатування при температурі 20-24 °С до досягнення температури всередині моноліту вершкового масла 10-12 °С, причому процес приготування стабілізаційної композиції для масляної пасти проводять змішуванням сухих компонентів із попередньо підігрітим до температури 38-42 °С знежиреним молоком або маслянкою, або молочною сироваткою, після чого суміш нагрівають при постійному перемішуванні до температури 78-82 °С, а потім охолоджують до температури 18- 22 °С, фільтрують і доохолоджують до температури 10-12 °С, потім проводять внесення стабілізаційної композиції для масляної пасти в отримане вершкове масло, механічну обробку протягом 10-14 хв при температурі 20-24 °С, фасування, термостатування масляної пасти при температурі 0-5 °С протягом 24-72 год.otherмасляні пастиbutter pastesкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняСпосіб виробництва масляної пасти (Патент на корисну модель № 139564)Technical Report