Практичні аспекти очищення валів гофрокартонажних машин за допомогою адаптивного шабера - Бутик, Тарас Васильович; Володін, Сергій Олексійович (My University, 2025)
Надійне очищення валів у гофрокартонажних машинах — одна з основ стабільної та якісної роботи всього обладнання. Шабер виконує ключову роль у цьому процесі, адже саме він відповідає за точне та делікатне видалення залишків клею й інших забруднень. Проте, звичайні конструкції часто не справляються з цим завданням належним чином. Саме тому, актуальними стають адаптивні шабери, які поєднують осциляційний привід, сенсори та пневматичні системи для більш точного регулювання притискання, зниження зношення деталей і підвищення ефективності очищення. Reliable cleaning of shafts in corrugated cardboard machines is one of the foundations of stable and high-quality operation of all equipment. The scraper plays a key role in this process, as it is responsible for the precise and delicate removal of adhesive residues and other contaminants. However, conventional designs often fail to perform this task properly. That is why adaptive scrapers, which combine an oscillating drive, sensors, and pneumatic systems for more precise pressure control, reduced wear on parts, and increased cleaning efficiency, are becoming increasingly popular.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; очищення валів; гофрокартонні машини; адаптивний шабер; shaft cleaning; corrugated cardboard machines; adaptive scraper