Аналіз нещасних випадків, зумовлених людським фактором, і визначення заходів із попередження небезпечної поведінки працюючих - Романенко, Наталія Володимирівна (My University, 2016)
Викладено результати аналізу нещасних випадків, зумовлених людським фактором. Визначено основні організаційні та психофізіологічні причини травматизму на виробництві. Розглянуто залежність між якістю системи управління охороною праці та причинами, що сприяють помилковим діям працюючих. Запропоновано рекомендації щодо зменшення негативного впливу людського фактора в процесі трудової діяльності. Изложены результаты анализа несчастных случаев, обусловленных человеческим фактором. This article is presenting the accident analysis results caused by human factor and adducing the main organizational and psycho-physiological reasons of on-the-job injury rate as well as considering the dependences between management system quality of the labor safety, occupational health and multiple causes leading to the employee’s wrong actions. The proposed recommendations are aimed to substantially reduce the negative impact of the human factor in the labor activity.
Keywords: нещасні випадки; людський фактор; система управління охороною праці; кафедра екології та екоменеджменту; accident; human factor; management system quality; labor safety