Перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Донецькій області - Кравцов, Сергій Станіславович (My University, 2008)
Актуальність розгляду питань розвитку сільського зеленого туризму спричинена посиленням активності на цьому сегменті туристичного ринку. Якщо в 2003 р. в Україні було зареєстровано діяльність 277 сільських садиб, що приймають туристів, то в 2007 р. їх нараховувалося вже 630 одиниць. Серед чинників поширення чисельності агросадиб слід виділити, перш за все, посилення рівня урбанізації, а також пошук мешканцями сіл нових джерел доходу через затяжну кризу в агропромисловому комплексі України. Relevance of consideration for Rural Tourism Development caused increased activity in this segment of the tourist market. If in 2003 in Ukraine was registered activity 277 rural households receiving tourists, in 2007 they numbered 630 units already. Among the factors ahrosadyb size distribution should be made, first of all, increased urbanization and villagers search for new sources of revenue through protracted crisis in agriculture Ukraine.
Keywords: садиба; село; туризм; village; tourism; кафедра туристичного та готельного бізнесу