Впровадження крафтових технологій напоїв з молочної сироватки - Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Кушнір, Анатолій Олександрович; Копитко, Олександр Володимирович; Якуц, М. М. (My University, 2025)
Whey-based craft beverages represent a modern trend in the HoReCa sector, combining sustainability with high nutritional value. The use of milk whey allows for the creation of functional drinks rich in proteins and minerals while reducing production waste. Fermentation and natural fillers improve taste, texture, and bioactivity, making these beverages attractive for consumers seeking natural and innovative products. Крафтові напої на основі молочної сироватки є сучасним напрямом у сфері HoReCa, що поєднує сталість виробництва з високою харчовою цінністю. Використання сироватки дає змогу створювати функціональні напої, збагачені білками та мінералами, одночасно зменшуючи відходи виробництва. Ферментація та натуральні наповнювачі покращують смак, текстуру й біоактивність, роблячи такі напої привабливими для споживачів, які цінують натуральність та інноваційність.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; крафтові технології HoReCa; сектор HoReCa; сталe виробництво; функціональні напої; процеси ферментації; sector HoReCa; sector HoReCa; whey-based drinks; craft technologies; sustainable production; functional beverages; fermentation processes