Майборода, Юрій Васильович2014-04-012014-04-012003Майборода, Ю. В. Дослідження витрат енергії на сколочування вершків у масло з метою інтенсифікації процесу та розрахунку обладнання : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / Майборода Юрій Васильович ; НУХТ. - К., 2003. - 20 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13589Дисертація присвячена проблемі зниження витрат енергії на сколочування вершків у масло, обґрунтуванню й уточненню параметрів сколочування вершків і розширенню розрахункової бази для конструювання маслоробного обладнання. The dissertation - is devoted to the problem of decrease of expenses of energy on knocking down of cream in butter, substantiation and amendment of parameters of knocking down of cream and expansion of calculation base for butter-making machine.вершкимаслянкамаслосколочуваннявитрати енергіїкристалічна фазажирність вершківдисперсністьпотужністьcreambuttermilkbutterknocking downexpense of energycrystal phasefat content of creamdispersionpowerbuttermakerДослідження витрат енергії на сколочування вершків у масло з метою інтенсифікації процесу і розрахунку обладнання