Йододефіцит та шляхи його подалання - Петроченко, Катерина; Накемпій, Олена Костянтинівна (My University, 2019)
Для людського організму потреба в йоді є дуже суттєвою, тому що він необхідний для формування гормонів щитовидної залози, які необхідні для функціонування мозку і центральної нервової системи, підтримки на належному рівні енергетичних процесів. У разі нестачі йоду щитовидна залоза не виробляє достатньої кількості гомонів. Це призводить до низки негативних впливів на організм людини. For the human body, the need for iodine is very important, because it is necessary for the formation of thyroid hormones, which are necessary for the functioning of the brain and the central nervous system, maintaining an adequate level of energy processes. In the case of a lack of iodine, the thyroid gland does not produce sufficient quantities of homos. This leads to a number of negative effects on the human body.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; йододефіцит; профілактика; iodine deficiency; prevention