Савчук, Юрій ЮрійовичУсатюк, Світлана Іванівна2018-05-122018-05-122017Патент 114385 UA, МПК A23L 25/00, A23C 11/00. Спосіб виготовлення напою з ядер волоського горіха / Ю. Ю. Савчук, С. І. Усатюк; заявник Національний університет харчових технологій. – № a201607654; заявл. 12.07.2016; опубл. 25.05.2017, Бюл. 10, 2017.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27381Спосіб виготовлення напою з ядер волоського горіха, який включає замочування сировини у воді, розмелювання попередньо замоченої сировини та її варіння, який відрізняється тим, що як сировину використовують ядра волоського горіха, які попередньо замочують у воді при співвідношенні горіхи: вода 1:2-1:3 при температурі 18-20 °C протягом 10-12 годин, розмочені та розмелені горіхи змішують з 1 %-им водним розчином хлориду натрію у співвідношенні 1:5-1:6, а варіння у цьому розчині проводять при температурі 55-60 °C протягом 45-60 хвилин, після чого основу горіхового напою фільтрують. Method of beverage production from walnut kernels, which includes soaking raw materials in water, grinding pre-soaked raw materials and boiling thereof, characterized in that the raw material is made from walnut kernels that are pre-soaked in water at a ratio of nuts: water 1: 2-1 : 3 at a temperature of 18-20 ° C for 10-12 hours, soaked and ground nuts are mixed with 1% aqueous solution of sodium chloride in the ratio 1: 5-1: 6, and boiling in this solution is carried out at a temperature of 55-60 ° C for 45-60 minutes, after which the basis of the walnut beverage is filtered.uk-UKволоський горіхwalnutбіологічна цінністьbiological valueбілковий продуктproteinaceous productрослинний білокplant proteinнапій з волоського горіхаwalnut beverageкафедра експертизи харчових продуктівСпосіб виготовлення напою з ядер волоського горіха (Патент на винахід № 114385)Other