Тепловитрати в біогазових установках при різних температурних режимах анаеробного бродіння - Косовець, Євгенія Василівна; Серьогін, Олександр Олександрович; Люлька, Дмитро Миколайович (My University, 2010)
В зв'язку зі зменшенням запасів нафти та газу, значна увага приділяється використанню відновлювальних джерел енергії. Анаеробне перероблення органіки з метою отримання біогазу відбувається при заданих температурних режимах: кріофільному, мезофільному та термофільному. Для оптимізації анаеробних процесів в біогазових установках необхідно розробити математичну модель теплового балансу та визначити кількісні параметри його складових. На сьогодні актуальними є подальші наукові дослідження тепловитрат в біогазових установках при різних температурних режимах її роботи та температурі зовнішнього середовища. Due to the decline in oil and gas reserves, considerable attention is paid to the use of renewable energy sources. Anaerobic processing of organics for biogas production occurs at specified temperature conditions: cryophilic, mesophilic and thermophilic. In order to optimize anaerobic processes in biogas plants, it is necessary to develop a mathematical model of thermal balance and to determine the quantitative parameters of its components. At present, further scientific studies of heat consumption in biogas plants at different temperature regimes of its operation and ambient temperature are relevant.
Keywords: тепловтрати; анаеробне бродіння; біогаз; біогазова установка; heat losses; anaerobic fermentation; biogas; biogas plant; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра електропостачання і енергоменеджменту