Кавітаційний пристрій для абсорбції важкорозчинних газів (Патент на корисну модель № 129804) - Марценюк, Олександр Степанович; Пастушенко, Ігор Миколайович (My University, 2018)
Кавітаційний пристрій для абсорбції важкорозчинних газів, що включає статичний корпус із вхідним конфузором, камерою розширення і вихідним отвором, канали для введення газової фази та встановлені на зовнішній поверхні під кутом до напрямку руху потоку нерухомі лопаті, який відрізняється тим, що горловина конфузора входить у камеру розширення циліндричної форми, діаметр якої в 1,4…1,75 разу перевищує діаметр горловини конфузора, довжина камери розширення сумірна з її діаметром, а система каналів для підведення газу закінчується циліндричним соплом у вигляді щілини зі звуженнями і розширеннями.
Keywords: сопло; конфузор; камера розширення; каверна; nozzle; confuser; expansion chamber; cavity; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв