Загальна вірусологія - Скроцька, Оксана Ігорівна; Пирог, Тетяна Павлівна (My University, 2011)
У конспекті лекцій розглянуті наступні питання: 1. Історія розвитку вірусології; 2. Природа та походження вірусів; 3. Форми існування та загальна організація вірусів; 4. Класифікація вірусів; 5. Взаємодія віруса з клітиною. Репродукція вірусів; 6. Бактеріофаги; 7. Фітопатогенні віруси та патогенні віруси комах; 8. Пріони та віроїди, як окремі класи інфекційних агентів; 9. Форми і види вірусних інфекцій у людини і тварин; 10. Деякі аспекти хіміотерапії вірусних інфекцій; 11. Противірусний імунітет та антивірусні вакцини; 12. Віротерапія; 13. Санітарна вірусологія; 14. Екологія вірусів.
Keywords: вірус; вирус; virus; вірусні інфекції; бактеріофаги; пріони; загальна вірусологія; viral infections; bacteriophages; prions; general virology; кафедра біотехнології і мікробіології