Категоріювання спортивно-туристичного маршруту і його визначальних перешкод - Сологуб, Юрій Іванович; Рудєв, Ігор Миколайович (My University, 2024)
Єдина всеукраїнська спортивна класифікація (категоріювання) туристських маршрутів визначає основні принципи, вимоги і технологію класифікації спортивних маршрутів і визначальних перешкод (факторів) по всіх видах туризму.

The unified all-Ukrainian sports classification (categorization) of tourist routes defines the basic principles, requirements and technology of classification of sports routes and determining obstacles (factors) for all types of tourism.
Keywords: кафедра туристичного та готельного бізнесу; туристичний маршрут; категорії; підходи; tourist route; categories; approaches