The analysis of sugar plant as a complex nonlinear and dynamic object of control - Kyshenko, Vasil; Sych, Maryna (My University, 2016)
For the efficient control of the technological complex of a sugar plant, as a complex nonlinear control of object is necessary to analyze time series of algorithms using of nonlinear dynamics, namely to determine the Hurst exponent, correlation dimension and recovery phase space. Для ефективного керування технологічним комплексом цукрового заводу як складного нелінійного об’єкта керування необхідно проаналізувати часові ряди за допомогою алгоритмів нелінійної динаміки, а саме визначити показник Херста, кореляційну розмірність та відновлення фазового простору.
Keywords: nonlinear dynamics; fractal analysis; sugar plant; нелінійна динаміка; фрактальний аналіз; цукровий завод; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка