Демпфірування згинних коливань круглої в’язкопружної пластинки п’єзоелектричними актуаторами з врахуванням деформації зсуву - Вовкодав (Обізюк), Наталія Іванівна; Киричок, Іван Федорович; Михайленко, Василь Васильович (My University, 2007)
Досліджується вплив деформації зсуву на ефективність демпфірування вимушених коливань круглої в’язкопружної пластинки за допомогою п’єзокерамічних накладок – актуаторів, до яких підводиться різниця електричних потенціалів. Influence of shear strains on the efficiency of damping of forced vibration of viscoelastic circular plate is studied using piezoceramic overlays - actuators, which supplied by electrical potential difference.
Keywords: згинні коливання; в’язкопружна пластинка; деформація зсуву; bending vibrations; viscoelastic plate; shear strains; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки