Отримання екстракту та ефірної олії лаванди на апараті клевенджера та їх характеристика - Таволжан, Алла Анатоліївна; Бойчук, Тетяна Михайлівна (My University, 2023)
В лабораторних умовах отримано продукти екстракції з сухих квітів лаванди різними розчинниками на апараті типу Клевенджера. Розроблено рецептури емульсійного крему, лосьйону та тоніку з продуктів екстракції лаванди.

In laboratory conditions, extraction products were obtained from dried lavender flowers using various solvents on a Clevenger apparatus Formulations of emulsion cream, lotion and tonic from lavender extraction products were developed
Keywords: лаванда вузьколиста; екстракт лаванди; Клевенджера апарат; lavender essential oil; ефірна олія лаванди; cream; крем; tonic; тонік; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів