Застосування японського чаю матча для підвищення якості харчових продуктів - Калмазан, Вікторія Борисівна; Чорна, Анастасія Іванівна (My University, 2019)
Проаналізовано застосування порошку зеленого чаю матча для підвищення якості харчових продуктів. Використання порошку зеленого чаю матча у складі харчових продуктів сприятиме покращенню не тільки органолептичних показників (колір, смак), але й фізико-хімічних (підвищення вмісту вітамінів, амінокислот, мікро- та макроелементів тощо). Перспективним напрямком є розроблення рецептури та способу виготовлення йогурту з функціональними властивостями за рахунок додавання до складу порошку зеленого японського чаю матча.
Keywords: чай матча; якість; харчові продукти; tea matchа; quality; food; експертиза харчових продуктів