Метафора як засіб зображення мовної картини світу в поезіях Т. Шевченка - Приблуда, Людмила Михайлівна; Литвинчук, Наталія (My University, 2014)
Для відображення свого світосприйняття Т. Шевченко використовував субституційні та інтеракційні метафори. Особливе місце в його поезії належить персоніфікації. Саме персоніфіковані образи допомагають Кобзареві розкрити розкрити свою картину світу. Мовна картина світу митця наближена до традиційної, загальнонародної, про що свідчать усталені образи та символи в поетичних метафорах. приближена к традиционной, общенародной, о чем свидетельствTo show your attitude T. Shevchenko used substitution and interacting metaphors. A special place in his poetry belongs personification. It is a personalized images help Kobzar to disclose to disclose their world view. Language picture of the world of the artist close to the traditional, national, as evidenced by the well-established image and the characters in the poetic metaphors.
Keywords: метафора; поезія; Шевченко; metaphor; poetry; Shevchenko; кафедра гуманітарних дисциплін