Натуральний соковмісний напій для коригування антиоксидантного статусу спортсменів - Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна (My University, 2019)
В статті розглянуто основні чинники, що можуть впливати на антиоксидантний статус спортсменів, визначено роль нутритивного фактору для коригування оксидативного стресу. Обґрунтовано вибір соку червоного винограду та екстракту кипрію вузьколистого для виробництва соковмісного напою для спортсменів. Запропоновані склад та спосіб виробництва напою з антиоксидантними властивостями. The main factors that can influence the antioxidant status of athletes are considered in the article, the role of the nutritional factor for the correction of oxidative stress is determined. The choice of red grape juice and willow-herb extract for the production of a sports drink is substantiated. The composition and method of production of a drink with antioxidant properties are offered.
Keywords: харчування спортсменів; соковмісний напій; кафедра технології оздоровчих продуктів