Вплив якості вхідного палива на процес отримання генераторного газу - Осьмак, Олексій Олексійович; Серьогін, Олександр Олександрович; Блаженко, Сергій Іванович (Харчова промисловість, 2015)
Доведено перспективність використання рослинної біомаси як палива за рахунок широкого впровадження біоенергетичних технологій. Наведено доцільність проведення процесу газифікації сировини органічного походження. Встановлено залежність тривалості розпалювання рослинної біомаси від температури навколишнього середовища. Досліджено зміну теплотворної здатності генераторного газу від вологості вхідної сировини. Проведені дослідження щодо встановлення залежності концентрації смоли в генераторному газі від масової частки вологи органічної сировини. Proved prospects of using biomass as a fuel due to the wide implementation of bioenergy technologies. Shows the feasibility of the gasification process raw materials of organic origin. The dependence of the duration of inciting biomass from ambient temperature. Change of calorific gas generator from moisture input materials. Studies have shown that the gas generator working steadily on raw humidity 20...30%. Stuck fuel in the mine was not observed. The heat of combustion of the resulting gas generator meet the standard size and ranged from 3.6 ... 4.94 MJ/m3 . The maximum heat output achieved when using a gas generator for waste wood (pine) 20% humidity was 100 kW. Studies have shown that the minimum installed capacity of 40 kW gasifier is limited. Past studies to establish the concentration dependence of the resin in the gas generator of the moisture content of organic material
Keywords: рослинна біомаса; plant biomass; відходи деревини; wood waste; лушпиння соняшника; sunflower husks; біоенергетичні технології; bioenergy technologies; теплотворна здатність; calorific value; генераторний газ; producer gas; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра електропостачання і енергоменеджменту