Спроба пошуку відповіді на основну проблеми сучасності -глобального потепління, льодовикового періоду - Арзибов, В.; Кадомський, Сергій Віталійович (My University, 2014)
3 часом по мірі поступового збільшення температури і танення льодовиків поступово піднявся рівень світового океану («500м) і підземних вод, збільшилась вологість повітря, з'явились хмари, циклони та антициклони, дощ, вітер, сніг, урагани та тайфуни. По мірі подальшого глобального потеплення вплив катастрофічних явищ буде лише поширюватись. Over time, as the gradual increase in temperature and the melting of glaciers gradually rose sea level ("500 m) and groundwater, increased humidity, clouds appeared, cyclones and anticyclones, rain, wind, snow, hurricanes and typhoons. As further global warming impact of catastrophic events will only spread.
Keywords: глобальне потепління; льодовиковий період; комета; global warming; comet; ice Age; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв