Збір та утилізація біогазу зі сміттєзвалищ як рішення місцевої екологічної та енергетичної проблеми. - Чикезов, Віталій; Литвин, Ірина Юріївна; Мащенко, Олег Анатолійович (My University, 2014)
Загальний обсяг накопичення твердих побутових відходів на полігонах України становить, за даними МінЖКГ 2009 року, близько 311 млн тонн. Внаслідок розкладання відходів забруднюючі речовини потрапляють у повітря, грунт, поверхневі та підземні води. Більше того, у надрах полігону утворюється біогаз, що містить 40-70% метану. Енергію, одержувану в процесі спалювання біогазу, можливо використовувати для підігріву води, вироблення тепла для технологічних потреб і опалювання, а також як автомобільне паливо і для забезпечення автономного і незалежного електропостачання. Перероблена біомаса виступає як екологічно чисте добриво.
Keywords: біогаз; биогаз; biogas; кафедра електропостачання і енергоменеджменту