Ультрозвукова екстракція ефірних олій: огляд - Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина Володимирівна (My University, 2023)
В роботі представлено альтернативні агрегатні види пряної сировини, які використовують в різних галузях харчової, косметичної, фаркокологічної промисловостей. Зазначено переваги застосування ефірних олій. Оскільки особлива увага вчених направлена на вивчення нетрадиційних способів вилучення ефірних олій, які дозволять вирішити проблеми у разі використання традиційних методів екстракції, в роботі розглянуто нетрадиційні способи. Детально описано механізм дії ультрозвукової екстракції та переваги даного способу.

The work presents alternative aggregate types of spicy raw materials that are used in various branches of the food, cosmetic, and pharmaceutical industries. The advantages of using essential oils are indicated. Since the special attention of scientists is directed to the study of non-traditional methods of extraction of essential oils, which will allow solving problems in the case of using traditional methods of extraction, non-traditional methods are considered in the work. The mechanism of action of ultrasonic extraction and the advantages of this method are described in detail.
Keywords: кафедра технології консервування; ефірні олії; недоліки традиційних методів екстракції; ультрозвукова екстракція; механізм дії; essential oils; disadvantages of traditional extraction methods; ultrasonic extraction; mechanism of action