Котлети м’ясні (Патент на корисну модель № 48465) - Пасічний, Василь Миколайович; Дяченкo, Юлія Іванівна (Пат. 48465 А Україна, МПК(2009) А 23 L 1/317. Котлети м’ясні / Пасічний В. М., Дяченко Ю. І. ; заявник і патентовласник Національний університет харчових технологій. – № U200906232 ; заявл. 16.06.2009 ; опубл. 25.03.2010. Бюл. №6, 2010, 2010)
Розроблено котлети м’ясні містять свинину, цибулю ріпчасту, яйця, спеції, сіль, які відрізняються тим, що як м’ясна сировина використовується м’ясо птиці механічно обрізане, яловичина першого або другого сорту або м'ясообрізь яловичу, свинину жирну або сало, як рослинну сировину додатково містять крупу бланшовану або хліб, манку (для панірування), часник сушений, воду, суміш на основі натуральних спецій, приправ, харчові добавки на основі регуляторів кислотності, розпушувачів, емульгаторів, антиоксидантів, посилювачів смаку, харчових барвників. A meat patties contain pork, onion, eggs, spices, salt, other than that used as raw meat poultry mechanically clipped, beef first or second grade or m'yasoobriz beef, pork fat or lard as plant material additionally contains blanched cereal or bread, semolina (for breading), dried garlic, water, blend with natural spices, seasonings, food additives based on acidity regulators, baking powder, emulsifiers, antioxidants, Amplifier taste food coloring.
Keywords: котлети; burgers; посилювачі смаку; розпушувач; flavor booster; leavening; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів