Спосіб виробництва харчової добавки з рослинно-бобової сировини (Деклараційний патент на винахід № 39435 А) - Клименко, Михайло Миколайович; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Шевченко, Юрій Сергійович; Гапченко, Наталія Олегівна (My University, 2001)
Анотація (реферат) Спосіб виробництва харчової добавки з рослинно-бобової сировини, що включає приймання і підготовку сировини, миття сировини, волого-термічну обробку, подрібнення, фасування, пакування, маркування, який відрізняється тим, що волого-термічну обробку здійснюють в екструдері при температурі 170-180°С і тиску 5,6-5,7 МПа. Method of food supplements with plant-bean raw materials, including receiving and training materials, cleaning materials, wet-heat treatment, grinding, packing, labeling, which is characterized in that wet-heat treatment is carried out in an extruder at a temperature of 170-180 ° C and a pressure of 5,6-5,7 MPa.
Keywords: рослинно-бобова сировина; vegetable-bean stuff; екструдер; вологотермічна обробка; extruder; wetheat treatment; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів