Дослідження просторової будови та енергетичних характеристик теоброміну і кофеїну методом молекулярної механіки - Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2014)
Молекула теоброміну стабільніша за молекулу кофеїну. Кофеїн проявляє більшу хімічну активність та реакційну здатність, ніж теобромін. Основний внесок у збільшення загальної енергії молекули кофеїну належить Ван-дер-Ваальсовим взаємодіям. Theobromine molecule is more stable than caffeine molecule. Caffeine is showing more activity and chemical reactivity than theobromine. The main contribution to the increasing of the total energy of the molecule caffeine belongs to Van-der-Waals interactions.
Keywords: кофеїн; теобромін; молекулярна механіка; просторова будова; theobromine; caffeine; molecular mechanics; spatial structure; кафедра технології оздоровчих продуктів