Мінеральний склад гороху і горохового солоду - Кошова, Валентина Миколаївна; Хіврич, Борис Іванович; Христіансен, Маргарита Георгіївна; Лопато, Т. В. (My University, 1994)
Вивчено мінеральний склад горохового солоду, оболонок і паростків. Дослідженнями встановлено, що вміст натрію у процесі солодування майже не змінюється, а вміст кальцію і магнію зменшується приблизно на 20%. Горох, солод і відходи містять багато калію. We study the mineral composition of pea malt sprouts and shells. Research has established that the sodium content in the soloduvannya almost unchanged, and the content of calcium and magnesium is reduced by about 20%. Peas, malt waste and potassium.
Keywords: магній; натрій; горох; солод; кальцій; magnesium; sodium; peas; malt; calcium; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства