Проблеми розподілу чистого грошового операційного потоку підприємства на прибуток і амортизацію - Косова, Тетяна Дмитрівна; Роганова, Ганна Олександрівна (My University, 2008)
Проведено оцінку інформаційної ємності форм фінансової звітності підприємств в Україні з позицій потреб управління грошовими потоками і амортизацією. Обґрунтовано методичні положення по розподілу чистих грошових надходжень на прибуток і амортизацію для різних випадків повернення капіталу і створення амортизаційного фонду. Формалізовано взаємозв’язок між розміром грошових потоків, які спрямовуються у фонд відшкодування, нормою економічної амортизації і ставкою дохідності на капітал. It has been conducted the estimation of informative capacity of the enterprise’s financial reporting forms in Ukraine from the sight of the necessities of the cash-flow management and depreciation management. It has been grounded methodical positions of dividing the clean cash-flow into an income and depreciation for the different cases of returning the capital and creation of depreciation fund. It has been formalized the intercommunication between the size of cash-flow, sent to the fund of compensation, the economic depreciation’s rate and rate of return.
Keywords: грошовий потік; прибуток; амортизація; фінанси; cash flow; profit; amortization; finances; кафедра фінансів