Модернізація бухгалтерського обліку в державному секторі – чи бути їй в 2014 році? - Юзковець, Людмила Василівна; Момот, Людмила Володимирівна (My University, 2013)
У статті розглянуто теоретичні основи переходу бюджетних установ на єдині методологічні засади бухгалтерського обліку. Обґрунтовано необхідність впровадження міжнародних стандартів в державному секторі. Подано перелік проблем, пов'язаних із переглядом і гармонізацією нормативної бази національної системи бухгалтерського обліку згідно з вимогами Міжнародних стандартів фінансової звітності (IFRS). The article deals with the theoretical foundations for the transition of budgetary institutions on a single methodology of accounting. The necessity of implementing international standards in the public sector. Lists the problems associated with the revision and harmonization of the regulatory framework of the national system of accounting in accordance with International Financial Reporting Standards (IFRS).
Keywords: бюджетні установи; міжнародні стандарти; гармонізація; бухгалтерський облік; budgetary institutions; international standards; harmonization; accounting; кафедра обліку і аудиту