Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаКузьмін, Олег ВолодимировичРяба, Ольга ДмитрівнаДериш, Андрій Дмитрович2022-09-082022-09-082021Удосконалення технології та дослідження впливу рідкої основи на якість борошняних безглютенових виробів / Н. М. Стукальська, О. В. Кузьмін, О. Д. Ряба, А. Д. Дериш // Інтернаука. – 2021. – № 19(119). – С. 56-64. DOI: 10.25313/2520-2057-2021-19.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37941На підставі узагальнення теоретичного матеріалу та експериментальних досліджень обґрунтовано доцільність впровадження інноваційних безглютенових виробів з додаванням рослинної сировини з метою покращення харчової цінності для осіб хворих на целіакію. Обґрунтовано доцільність використання рослинної сировини для покращення показників якості борошняних безглютенових виробів. Встановлено що використання різних видів борошна суттєво впливає на певні органолептичні показники якості хлібців, зокрема колір, стан поверхні і м’якушки виробів. Based on the generalization of theoretical material and experimental studies, the feasibility of introducing innovative gluten-free products with the addition of plant materials to improve the nutritional value for persons with celiac disease has been substantiated. The expediency of using plant raw materials to improve the quality indicators of gluten-free flour products has been substantiated. It has been established that the use of various types of flour significantly affects certain organoleptic indicators of the quality of bread, in particular, the color, surface condition and crumb of bread.otherкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїбезглютенові борошняні виробибіологічна цінністьорганолептичні показники якостітехнологіяцеліакіянасіння льонукукурудзяне борошнорисове борошноборошно кіноамолоководакефірgluten-free flour productsbiological valueorganoleptic quality indicatorstechnologyceliac diseaseflax seedscorn flourrice flourquinoa flourmilkwaterkefirУдосконалення технології та дослідження впливу рідкої основи на якість борошняних безглютенових виробівArticle