Спосіб одержання концентрованого продукту з насіння льону (Патент на корисну модель № 101357) - Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Євтушенко, Олег Олександрович; Ганзенко, Валентина Василівна; Баранова, Ксенія Вікторівна; Тракало, Тетяна Олександрівна (My University, 2015)
В основу корисної моделі покладено удосконалення способу одержання концентрованого продукту з насіння льону, що дозволяє надати йому нових споживчих властивостей та розширити асортимент продукції з луб’яних культур. The basis of the invention entrusted improvement process for the production of concentrated product from flax seed, allowing him to provide new consumer properties and expand the range of products of bast crops.
Keywords: насіння льону; подрібнення; замочування; екстракція; пастеризація; охолодження; linseed; crushing; soaking; extraction; pasteurization; cooling; кафедра технології зберігання і переробки зерна