Поняття відкритого громадського простору міста як об’єкту дизайну - Чемакіна, Октябрина Володимирівна; Кузьмін, Олег Володимирович; Адаменко, Станіслав Михайлович; Ралко Марія Олександрівна; Васильченко, Ольга Сергіївна (My University, 2021)
У статті розглядається поняття громадського простору, простежується його інтерпретація в окремих соціологічних дослідженнях. Аналізуються види громадських просторів, їх зв’язок з соціальною складовою міст; основні підходи до дизайну предметно-просторового середовища громадських просторів міст. The article examines the concept of public space, traces its interpretation in individual sociological studies. The types of public spaces, their relationship with the social component of cities are analyzed; the main approaches to the design of the subject-spatial environment of public spaces of cities.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; громадський простір; публічний простір; дизайн; міське середовище; public space; means of formation; design of the object-spatial environment